Kadın Girişimci Programı

Goldman Sachs, Goldman Sachs Vakfı ve Özyeğin Üniversitesi’nin birlikte yürüttüğü ‘10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı’ kapsamında mezun olanların yüzde 76’sının şirketlerinde cirolarını yüksek oranlarda büyüttüğü ve istihdamlarını artırdıkları bildirildi.

Kobi Destekleri Hit: 1091 / Yorum: 0 / 2 Ocak 2013 17:24
Kadın Girişimci Programı
-A +A

 

Söz konusu programdan bugüne kadar 241 kadın girişimcinin eğitim aldığı belirtilirken, 2013 yılında toplam 160 kadının daha ücretsiz eğitim göreceği ifade edildi.
Bugüne kadar binlerce aday arasından büyük titizlikle seçilen 241 kadın girişimcinin yararlandığı proje tamamlandığında Türkiye’de 400 kadın girişimci eğitim almış olacak.


Yeni dönem eğitimlerine en az lise mezunu, işletme lisans veya yüksek lisans eğitimi almamış, işini büyütmeyi kendine hedef koyan, daha önce bu tür eğitimlerden maddi koşulları nedeniyle yararlanamamış, en az iki yıllık iş tecrübesine sahip, 3 aya yayılmış 6 haftalık programa katılabilecek durumda olan bütün girişimci kadınlar başvurabilecek.

175 saatlik eğitim 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı kapsamında üç aya yayılmış bir süre içerisinde toplam altı haftada 175 saat eğitim veriliyor. Eğitimler; “girişimcilik ve sermayeye erişim”, “pazarlama ve satış”, “organizasyonel planlama ve süreç yönetimi”, “muhasebe ve finans”, “ticaret ve iş planı geliştirme” ve “iş planı değerlendirme” konularını içeriyor.

Programı tamamlayıp sertifikasını alan her kadın girişimci, mezun olduğu günden itibaren en az bir yıl süre ile izleniyor ve işini büyütebilmesi için mentörlük ve koçluk hizmetlerinden yararlanıyor.

Programdan yararlanmak isteyen kadın girişimcilerin, 26 Kasım 2012 tarihine kadar www.10000kadin.org adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.

Küresel finansal hizmetler şirketi Goldman Sachs tarafından 2008 yılında başlatılan 10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı, halen 43 ülkede yürütülen bir sosyal sorumluluk projesi. Program dünya genelinde işini kurmuş ancak yeterli imkanlardan yoksun 10.000 kadına girişimcilik ve işletme eğitimi vererek işlerini büyütmelerine destek olmayı amaçlıyor. Dünyada 80’in üzerinde akademik kurum ve sivil toplum kuruluşu tarafından yürütülen program, Türkiye’de ise Özyeğin Üniversitesi ve Goldman Sachs Vakfı işbirliği ile 2009 yılında hayata geçirildi.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Kobitek tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti