Makinsan ihracat oranını yüzde 80'e çıkaracak

Römork ve yarı römorkta uzmanlaşan Makinsan, yüzde 65 oranında olan ihracatını artırarak önümüzdeki dönemde yüzde 80’e çıkarmayı hedefliyor.

Sektör Hit: 1521 / Yorum: 0 / 31 Aralık 2012 17:13
Makinsan ihracat oranını yüzde 80'e çıkaracak
-A +A

 

Römork ve yarı römorkta uzmanlaşan Makinsan, yüzde 65 oranında olan ihracatını artırarak önümüzdeki dönemde yüzde 80’e çıkarmayı hedefliyor.
Her türlü proje yükü ve ağır taşımacılık sektörüne yönelik çözümler ürettiklerini söyleyen Makinsan Genel Müdürü Ali İhsan Çulha, ticari araçlara kimlik kazandıran römork ve yarı römork konusunda uzmanlaştıklarını kaydetti.  Makinsan’ın fabrikasının, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’nde 1998 yılında kurulduğunu anlatan Çulha, yaklaşık 15 bin metrekaresi kapalı, toplamda 35 bin metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Tesislerinde yüksek teknolojiye sahip tezgahları ve uzman personeliyle ürettikleri ürünlerini kendi markalarıyla Türkiye ve dünyaya pazarladıklarını dile getiren Çulha, “Bölgedeki genel maksatlı damperli ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışıyoruz. Kuruluş aşamasından sonra daha çok iç pazara yönelik her türlü yarı römork, sabit kapaklı damper, küvet tipi damper, açılır kapaklı damper, hurda damperi başta olmak üzere silobas, sal kasa low bed ve araç üstü uygulamaları imalatı yapıyoruz” diye konuştu. Sipariş üzerine çalıştıklarını söyleyen Ali İhsan Çulha, “Her yıl yaklaşık 500-600  araç üretimini kendimize hedef alıyoruz. Yaptığımız işte disiplin bizim için çok önemli” dedi.

Yurtdışı çalışmalara ağırlık verdi

Çukurova bölgesi başta olmak üzere tüm yurt geneline ulaştıklarını belirten Çulha, yurtiçi pazarda elde ettikleri başarının meyvelerini, 2002’li yılların başlarında yurtdışından gelen taleplerle almaya başladıklarını dile getirdi. “Üretimimizin zaman zaman yaklaşık yüzde 65’ini ihraç eder duruma geldik” diyen Çulha, Orta Asya,  Türk cumhuriyetleri, Ortadoğu, Afrika ile Avrupa’nın bazı bölgelerinde kendi markalarıyla ihracat yaptıklarını söyledi.  Çulha, “Özbekistan ile ihracatımız başladı ve bizim için çok önemli bir ülke. Ürünlerimiz oraya ulaştığı zaman belirli bir potansiyel bölge oluşturacak. Bu bölge pazarında avantajlarımız var, bunu değerlendirmek istiyoruz. Birçok ülkeyle irtibat halindeyiz. Rusya ile çalışmalarımız hızlı devam ediyor.  Yurtdışı platformda edindiğimiz know-how, Azerbaycan’da üslendiğimiz danışmanlık hizmetiyle Makinsan’ı sürekli üst seviyelere taşıyoruz. İhracat oranlarımızı yüzde 80’lere çıkarmak adına çalışıyoruz. Şu anda yurtdışı pazarlarda müşteri portföyümüzü genişletmeye yönelik çalışmalara ağırlık kazandırdık” diye konuştu.

Yurtiçi nakliye ve ağır taşımacılık sektöründe özel projeler ile özel yüklerin taşınmasında Makinsan’ın tercih sebebi olduğuna işaret eden Çulha, sektörde Ar-Ge yapmak yerine, ‘ ‘benzerini kopyalama’ anlayışının hakim olmasının önemli bir sorun olduğunu sözlerine ekledi.

 

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Kobitek tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti