VakıfBanka Avrupa Yatırım Bankasından 200 milyon euro kredi

VakıfBank, Avrupa Yatırım Bankası ile 3 yıl anapara ödemesiz toplam 8 yıl vadeli 200 milyon euro tutarında kredi alınmasına ilişkin kredi sözleşmesini imzaladı.

Kobi Destekleri Hit: 1178 / Yorum: 0 / 2 Ocak 2013 12:06
VakıfBanka Avrupa Yatırım Bankasından 200 milyon euro kredi
-A +A

Kredi, KOBİ’lerin sabit sermaye yatırımları ile işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanılacak.

Yurt dışından sağladığı uzun vadeli ve düşük maliyetli kaynaklarla ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam eden VakıfBank, T.C. Hazine Müsteşarlığı garantisi ile temin ettiği krediyi, KOBİ ve OBİ’lerin yurt içinde gerçekleştirecekleri sabit sermaye yatırımları ile orta ve uzun vadeli işletme sermayesi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla kullanacak.

Avrupa Yatırım Bankası (EIB) Direktörü Luca Lazzaroli ile T.C. Hazine Müsteşarlığı Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdür Vekili Evren Dilekli’nin katılımı ile Ankara’da gerçekleştirilen imza töreninde konuşan VakıfBank Uluslararası İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Numan Bek “VakıfBank olarak 2012 yılı içerisinde birçok ilke imza attık. Nisan ayında bir kamu mevduat bankası tarafından gerçekleştirilen ilk döviz cinsi tahvil ihracından sonra yılın son çeyreğinde gerçekleştirdiğimiz iki işlem ile de yurt dışında sermaye benzeri tahvil ihraç eden ilk kamu bankası olduk. Yılı kapatırken Avrupa Yatırım Bankası ile 200 milyon euro tutarında kredi sözleşmesi imzalayarak kaynak çeşitliliğimizi artırmaya devam ediyoruz. Avrupa Yatırım Bankası ile gerçekleştirdiğimiz projelere bir yenisini daha eklemekten dolayı çok memnunuz” dedi.

“OBİ segmentinde daha hızlı büyümek istiyoruz”

2012 yılının KOBİ segmentinde atılım yılı olduğunu belirten Genel Müdür Yardımcısı Numan Bek sözlerine şöyle devam etti:

“Ülkemiz reel sektörünün can damarı olan KOBİ’lere desteğimiz 2013 yılında da artarak devam edecek. Ayrıca orta ölçekli işletmeler (OBİ) segmentinde daha hızlı büyümek istiyoruz. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Büyüyen Anadolu’ya Kredi Kolaylıkları projesindeki hız ve etkinliğimizi bu yeni kredi paketinde de tekrarlamayı hedefliyoruz. Avrupa Yatırım Bankası ve T.C. Hazine Müsteşarlığı yetkilileri çok kısa sürede yoğun bir çalışma ile kredi paketini hazırladılar. Bu yoğun ve özverili çalışmalarından dolayı iki kurumun yetkililerine de bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Facebook'ta paylaş butonu
Print
Yorum Yap
Yorumunuz
1000

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Facebook Yorumları
2012 Kobitek tüm hakları saklıdırHaber Yazılımı Haber Scripti